Welkom op mijn pagina.

Bedankt voor de interesse in mijn verhaal!

 

Ik ben altijd een fervent theedrinker en Engelandvaarder geweest. Het is dan ook altijd mijn droom geweest om een theepot te maken die niet drupt. Dit was de aanleiding voor mijn kleiverhaal.

 

Maar eigenlijk begint het verhaal veel vroeger in mijn leven. Al van kindsbeen af ben ik ongelooflijk gefascineerd door de aarde en alle fysische en chemische processen die haar vormgeven.

Mijn speekbeurten in het middelbaar gingen niet over honden, paarden of voetbal, maar over het ontstaan van de aarde, over platentectoniek, vulkanen, kristallen, oceanen... Mijn verzameling stenen en zandpotjes groeiden gestaag.

 

Dan begint ineens je professioneel leven, je sticht een gezin en die liefde voor de aarde in al haar aspecten komt op de achtergrond.

Tot de dag dat ik van mijn man voor mijn verjaardag een 10-beurtenkaart kreeg bij een vrij atelier, om die theepot te leren draaien.

Ik werd zwanger en het draaien bleek te moeilijk om snel snel 120 potjes voor suikerbollen te draaien. Hierdoor kwam het draaien op de achtergrond, maar de liefde voor klei en vuur was wel weer aangewakkerd.

Ik besloot na de bevalling naar de academie in Oostende te gaan. 7 jaar later studeerde ik af in de keramiek met specialisatie.

Mijn eindwerken.... vulkanen!

Het was de bedoeling om direct door te stomen naar het beeldhouwen maar ik moest om professionele redenen een sabbatjaar inlassen.

Tijdens dat jaar verlangde ik zo hard om weer iets te doen met klei dat ik besloot een opleiding glazuren met de Segerformule te volgen bij Syntra West.

Dit was de trigger om helemaal in de ban van pottenbakken te raken!

Ik heb mij terstond ingeschreven voor het eerste jaar pottenbakken bij Syntra en raakte gaandeweg nog meer gepassioneerd door pottenbakken en glazuren. Het creëren en vormgeven van de klei stimuleert mijn creativiteit.

Het zelf ontwikkelen van glazuren met alle verwachte en onverwachte chemische reacties, wakkert de wetenschapper in mij aan, iets waar ik instant gelukkig van word.

Nu ben ik in het laatste jaar en verlang ernaar mensen mijn kennis en vaardigheden bij te brengen, mijn passie over te dragen.

Ondertussen blijf ik andere workshops volgen over alle aspecten van keramiek en pottenbakken.

 

Klei is de grond, de aarde, het begin en het einde van de wereld. Niets heeft zoveel vormen en mogelijkheden als klei.

Klei + vuur = eindeloos genot.

 

Heb je er ook zin in gekregen? Wees welkom!